Dr. Somogyi Szilviának hívnak, 2012-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Az egyetemi gyakorlataim során hamar feltűnt, hogy minden betegség mögött egy ember áll, a saját érzésekkel, saját történettel. Talán ez a felismerés vezetett oda, hogy az egyetem utolsó éveiben érdeklődésem az pszichiátria felé fordult. Tudományos diákkörösként a személyiségzavarok és empátiára való képesség kapcsolatát vizsgáló kutatásba kapcsolódtam be, majd ebből a témából írtam a szakdolgozatomat is.

Az egyetem elvégzését követően rezidens orvosként a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján kezdtem dolgozni, ahol jelenleg PhD hallgatóként dolgozom.

2018 novemberében pszichiátria szakvizsgát szereztem.

2016-ban kezdtem meg a pszichoterapeuta szakorvosképzést a Viselkedés és Kognitív Terápiás Egyesületnél.

2016 óta rendszeresen tartok állatasszisztált foglalkozásokat az SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Nappali Kórházában

2016-ban elvégeztem a Pieke Noémi gyógypedagógus által szervezett állatasszisztált terapeuta képzést

2017-ben kezdtem személyközpontú módszerspecifikus képzést.

2017. nyarán habilitációs kutya kiképzője képesítést szereztem.

Fő profilom ugyan a pszichés betegek ellátása, ugyanakkor fontosnak tartom szomatikus orvosi tudásom naprakészen tartását, ezért mellékállásban éjszakai és hétvégi háziorvosi ügyeletekben vállalok munkát.

Szívesen foglalkozok olyan kliensekkel, akik szorongással, hangulatzavarral, életvezetési és stressz okozta nehézségekkel küzdenek.